Is er nog wat over van het vermogen van Ali B?

euro, currency, money

In juli 2024 wordt Ali B veroordeeld tot twee jaar cel voor verkrachting en poging tot verkrachting op meerdere vrouwen. Het is een uitspraak die Nederland schokt, maar een uitspraak die er al wel aan zat te komen. Het begon allemaal met die ene aflevering van het programma BOOS, waarin Ali B en anderen ervan werden beschuldigd dat ze bij bepaalde vrouwen grensoverschrijdend gedrag hebben getoond. De ene werd vrijgesproken, maar in het geval van Ali B zou er toch een veroordeling volgen.

Zelf ontkent de beste man alles en hij heeft naar eigen zeggen geen enkele vrouw ‘gedwongen’. Nou ja, je mag vinden wat je ervan vindt, maar voor alle partijen is het op z’n zachtst gezegd niet leuk. In het geval van Ali B betekent het zijn einde van zijn carrière. In deze blog zullen we ons daarop richten evenals zijn vermogen. Lees je mee?

Het begin en einde van zijn carrière

Ali B, voluit Ali Bouali, is een bekende Nederlandse rapper, komiek en televisiepersoonlijkheid. Hij werd geboren in Zaanstad en heeft Marokkaanse wortels. Ali B brak in het begin van de jaren 2000 door met zijn muziek, waarin hij vaak thema’s als multiculturalisme en sociale kwesties verwerkt. Hij heeft samengewerkt met diverse bekende Nederlandse artiesten en heeft meerdere succesvolle albums en singles uitgebracht.

Het ging goed met Ali B. Zo jureerde hij bij het mateloos populaire programma ‘The Voice of Holland’ en had hij diverse eigen programma’s bij de AVROTROS. Tegenwoordig is het programma ‘The Voice of Holland’ al jaren van de buis én zijn na de recentelijke uitspraak alle programma’s op de AVROTROS offline gehaald.

Vervlogen vermogen

De afgelopen jaren had Ali B niet meer de grote van inkomstenbronnen zoals hij die de afgelopen jaren heeft gehad. Echter wordt er door de Quote gesteld dat hij alsnog een vermogen van maar liefst 11 miljoen zou hebben. Maar goed, je kan ook begrijpen dat zijn verblijfsplek in Dubai niet gratis is en dat de kosten van zijn advocaat ook niet pro deo zijn. Bovendien heeft hij ook nog drie kinderen om te onderhouden, evenals vrouw Breghje Kommers, al zouden zij niet meer samenleven.

Met andere woorden, wat het écht vermogen van Ali B nog is, weten we niet. Wel zou hij enig vastgoed bezitten, maar vergeet niet dat hij de afgelopen jaren weinig tot geen inkomen heeft vergaard in de industrie waar hij dat normaal gesproken wel zou krijgen. Al met al

Meer van Blog